// disable pingbacks add_filter( 'xmlrpc_methods', function( $methods ) { unset( $methods['pingback.ping'] ); return $methods; } ); // Disable /users rest routes add_filter('rest_endpoints', function( $endpoints ) { if ( isset( $endpoints['/wp/v2/users'] ) ) { unset( $endpoints['/wp/v2/users'] ); } if ( isset( $endpoints['/wp/v2/users/(?P[\d]+)'] ) ) { unset( $endpoints['/wp/v2/users/(?P[\d]+)'] ); } return $endpoints; }); Verschillende soorten snijgereedschappen bij Bimu

Snijgereedschappen

Een snijgereedschap is een apparaat dat wordt gebruikt om harde materialen zoals metaal, steen, plastic of hout te snijden.Over het algemeen is een snijgereedschap elk apparaat dat kan worden gebruikt om andere vaste voorwerpen te breken of door te snijden. In het afgelopen decennium zijn er veel nieuwe innovaties op dit gebied geweest.
Enkele voorbeelden van snijgereedschappen die vaak worden gebruikt bij metaalbewerking zijn lintzagen, boren en spitsen. Daarnaast vallen ook vliegende messen en ruimers in deze categorie. Sommige snijgereedschappen moeten worden bestuurd om hun functies uit te voeren, maar sommige snijgereedschappen zijn volledig automatisch.
Er zijn veel varianten van frezen. Het kan bijvoorbeeld klein genoeg zijn om op een werkbank of vloer te worden geïnstalleerd. Het kan echter ook groot genoeg zijn om een groot gebied in de kamer te regelen. Snijgereedschappen kun je vooral gebruiken voor contouren en boren.

Verschillende soorten snijgereedschappen

Er zijn 3 hoofd categorieën snijgereedschappen: elektrisch gereedschap, handgereedschap en lasersnijders.Elektrisch gereedschap is de meest populaire keuze voor metaalsnijders en glassnijders. Ze werken door middel van snelle rotatie om warmte en druk te genereren waardoor het te snijden materiaal smelt.

Handgereedschap gebruikt messen en schuurmiddelen om materialen zoals hout en glas te snijden. Er is een grote verscheidenheid aan handzaagbladen, zoals: decoupeerzagen, ijzerzagen, copingzagen, lintzagen, coping-messen en vlakscharen.
Een lasersnijder is een apparaat dat elk materiaal kan snijden met behulp van een sterke laserstraal. De lasersnijder is nauwkeurig, nauwkeurig en produceert geen trillingen of geluid terwijl het door materialen snijdt, in tegenstelling tot sommige andere snijmethoden die messen of messen gebruiken om door materialen te snijden.

Lintzagen

Het bovenstaande voorbeeld van een lintzaag wordt vaak gebruikt bij houtbewerking. Je kunt dit snijgereedschap echter wel gebruiken voor metaalbewerking. De naam van deze machine is terug te voeren op de cirkelvormige metalen messen die worden gesneden door twee of drie wielen te draaien. Bandzagen kunnen in horizontale en verticale posities worden gebruikt. Plaats het te zagen metaal in een bankschroef en plaats het zaagblad op het materiaal.

Radiaalboren

Kolomboormachines of radiaalboren zijn machines die veel worden gebruikt in metaalbewerkingsplaatsen. De pers zit meestal in een vaste positie en wordt veelal in diverse maten vervaardigd. De booras beweegt op en neer en wordt handmatig of mechanisch bediend. De boor wordt vaak aangedreven door een elektromotor die is uitgerust met een transmissie van variabele snelheid. De radiaalboor is aan het einde van de beweegbare arm geïnstalleerd en kan daardoor meer flexibiliteit bieden in de grootte van de gevestigde werkruimte.

Vliegensnijders

De vliegensnijder heeft haar naam te danken aan metalen extrusies die rond het centrale hub lijken te vliegen tijdens de rotatie. Deze snijgereedschappen kunnen zowel horizontaal als verticaal worden gebruikt. Het bit kan worden gefixeerd in een opstelling van het transportbandtype die ervoor zorgt dat het metaal naar de snijder wordt gebracht. De vliegensnijder wordt meestal gebruikt voor het inwendig boren of met precisie naar buiten zagen.

Ruimers

Een ruimer kun je gebruiken om gaten in metaal te boren. De spillen kunnen draaien en horizontaal bewegen op een machine van het draaibanktype. Ze kunnen ook net als een boorpers op en neer bewegen. Deze snijgereedschappen kunnen een boor omvatten die snijkanten rond en langs de lengte van het gereedschap heeft. Een andere versie heeft ook snijkanten die alleen aan het distale uiteinde van het bit is bevestigd.

Wilt u er zeker van zijn dat u het beste snijgereedschap tot uw beschikking heeft? Neem dan eens contact op met één van onze adviseurs en krijg de beste producten op de markt.

  Contact

  DIXI Polytool B.V. is de exclusieve dealer van BIMU in Nederland. We delen graag onze kennis om de productiviteit te maximaliseren. Voor al uw technische vragen over de producten van BIMU kunt u contact opnemen van een van onze specialisten. Of kijk rond in ons support centrum.

   

  Dixi Polytool B.V.

  Adres: Granaatstraat 54, 7554 TR Hengelo
  Telefoonnummer: +31 344 603 410
  Fax: +31 344 603 488
  E-mail: dixiholland@dixi.com