// disable pingbacks add_filter( 'xmlrpc_methods', function( $methods ) { unset( $methods['pingback.ping'] ); return $methods; } ); // Disable /users rest routes add_filter('rest_endpoints', function( $endpoints ) { if ( isset( $endpoints['/wp/v2/users'] ) ) { unset( $endpoints['/wp/v2/users'] ); } if ( isset( $endpoints['/wp/v2/users/(?P[\d]+)'] ) ) { unset( $endpoints['/wp/v2/users/(?P[\d]+)'] ); } return $endpoints; }); Afsteekbeitel voor meerdere toepassingen

Afsteekbeitel

Bij het verspanen van ferro en non ferro materialen is het belangrijk de juiste gereedschappen te gebruiken. Daarom kiest u voor het gebruik van Zwitserse gereedschappen van BIMU. Bimu kenmerkt zich door de decennialange ervaring, mogelijkheden en kwaliteit voor de langdraai industrie.

De functie van de afsteekbeitel

Bimu inserts worden hoofdzakelijk ingezet als draaigereedschappen voor langdraaimachines en draaibanken. Met name in de zuidelijke delen van Europa en Azië worden dit soort type langdraaiers ingezet voor de productie van massa gedraaide onderdelen voor verschillende sectoren zoals automotive, medische industrie en de horloge industrie.
Bij de massa productie van dit soort bewerkingen is het belangrijk dat maatvoering, afwerking en optisch de producten gelijk zijn. De kwaliteitseisen zijn hoog omdat deze producten vaak geen nabewerking meer krijgen.
p>

Breed assortiment

Bimu biedt hiervoor een breed assortiment inserts voor allerlei van dit soort type bewerkingen zoals het afsteken van producten. Bij deze bewerking is het van belang dat tijdens het afsteken geen braamvorming ontstaat en dat de oppervlakte ruwheid volgens de productspecificatie is. Deze bewerking lijkt eenvoudig maar is dat niet. Dit komt omdat de condities tijdens de bewerking continue veranderen en de spanen niet eenvoudig vrijkomen van het werkstuk. Deze factoren bepalen natuurlijk hoe de geometrie wordt geslepen en van welk hardmetaal dit wordt gemaakt en welke coatings worden toegepast. Bimu heeft steekbeitels die kunnen worden ingezet bij een geringe afsteeklengte tot een maximale lengte van 17 mm.

Geometrie

De geometrie is sterk afhankelijk van het soort materiaal dat wordt bewerkt. Bij een roestvast staalsoort of messing hebben we andere soorten van geometrieën nodig die de spanen makkelijk kunnen breken en afvoeren. Ook aan de voorzijde van de afsteekbeitel bestaan er verschillende geometrieën van recht en met een hoek. Dit is natuurlijk mede afhankelijk hoe het materiaal zich gedraagt. De spanen kunnen zich verschillend gedragen tijdens het draaien. Je kunt eenvoudig zeggen dat er drie soorten spanen vrijkomen tijden het afsteken van materialen. Er zijn lange, normale en kortspanige materialen die zo invloed kunnen hebben op de cyclustijd van de bewerking van een product. Bimu heeft verschillende manieren ontwikkeld in de geometrieën en koeling om dit gunstig te beïnvloeden.

Waarom kiezen voor onze afsteekbeitel

De afsteekbeitels die voor langspanige materialen worden ingezet zijn aan de voorzijde voorzien van een spanbreker. Deze spanbreker heeft als eigenschap de spaanvorming tijdens het draaien te breken zodat hij eenvoudig loskomt tijdens het draaien. Bij het draaien van messing producten heeft men hier minder last van omdat de spanen erg kort zijn en vanzelf afbreken.

Het lijkt natuurlijk erg gunstig om een korte cyclustijd te behalen maar dat zal binnenkort veranderen. Volgens de Europese richtlijnen zal het gunstige element van lood uit zowel messing, automaten en andere materialen worden verlaagd naar loodarm en loodvrij. Door deze Europese aanpassing zal Bimu nieuwe geometrieën ontwikkelen om deze ferro en non ferro materialen te verspanen.

Naast deze eigenschap zoals geometrie is een andere belangrijke factor koeling tijdens het draaien. Meestal zijn langdraaimachines voorzien van koeling door middel van olie of koelwater. Het voordeel van olie is de smerende werking maar dit heeft als klein nadeel dat het een minder koelende eigenschap heeft als koelwater. Mocht men toch met olie gaan koelen, dan moet men rekening houden met het feit dat olie brandbaar is en hiervoor moeten ook noodzakelijke voorzieningen worden getroffen om het uitbranden van een machine te voorkomen.De meeste langdraaimachines zijn uitgerust met verschillende koelingsmogelijkheden. De gewone conventionele koeling zal door middel van de koelslang worden toegediend door deze te richten op de afsteekbeitel. En de andere manier van koeling is deze door de gereedschaphouder te spuiten.

Deze manier van koelen heeft een beter effect op het koelen van de steekbeitel en het evacueren van de spanen. Deze laatste wordt ook wel interne koeling genoemd en is eigenlijk de beste manier op optimaal te koelen waarmee de standtijd en het draaien veel optimaler zal verlopen.

Bimu heeft voor veel verschillende applicaties een productpakket dat aansluit bij het optimaliseren van uw verspanende processen. Als u hierover meer informatie wilt, kunt u hier contact opnemen met één van onze adviseurs.

  Contact

  DIXI Polytool B.V. is de exclusieve dealer van BIMU in Nederland. We delen graag onze kennis om de productiviteit te maximaliseren. Voor al uw technische vragen over de producten van BIMU kunt u contact opnemen van een van onze specialisten. Of kijk rond in ons support centrum.

   

  Dixi Polytool B.V.

  Adres: Granaatstraat 54, 7554 TR Hengelo
  Telefoonnummer: +31 344 603 410
  Fax: +31 344 603 488
  E-mail: dixiholland@dixi.com