// disable pingbacks add_filter( 'xmlrpc_methods', function( $methods ) { unset( $methods['pingback.ping'] ); return $methods; } ); // Disable /users rest routes add_filter('rest_endpoints', function( $endpoints ) { if ( isset( $endpoints['/wp/v2/users'] ) ) { unset( $endpoints['/wp/v2/users'] ); } if ( isset( $endpoints['/wp/v2/users/(?P[\d]+)'] ) ) { unset( $endpoints['/wp/v2/users/(?P[\d]+)'] ); } return $endpoints; }); Hardmetaal snijgereedschappen voor metaal bestellen ✅

snijgereedschappen metaal

De juiste snijgereedschappen van metaal in de medische sector

De medische industrie heeft veel verschillende soorten hardmetalen gereedschappen nodig om implantaten te produceren. In dit artikel komt u te weten welke veelgebruikte materiaalsoorten een lage waterabsorptie, lage corrosie en hoge hardheid hebben zodat u precies weet welke snijgereedschappen er nodig zijn om tot het optimale resultaat te komen.U denkt misschien dat voor het produceren van medische snijgereedschappen altijd ingewikkelde werktuigmachines nodig zijn voor gereedschappen waarbij kosten noch moeite gespaard moeten worden. Dat is gelukkig niet hoe het in werkelijk gaat. Bij medische productie gaat het vaak om een economische verantwoorde productie, waarbij betaalbaarheid, betrouwbaarheid en compactheid belangrijke waarden zijn.

De medische industrie kent een breed scala aan producten en toepassingen, variërend van kunstmatige gewrichten tot diagnostische apparatuur en andere therapeutische hulpmiddelen. Toch zijn er voor deze verschillende toepassingen vaak overlappende vereisten die de lijst met mogelijke materiaalkeuzes helpen te beperken. De meeste machines hebben bijvoorbeeld oppervlakken nodig die geen vocht opnemen en gemakkelijk kunnen worden gesteriliseerd. Onderdelen van medische hulpmiddelen worden vaak geproduceerd door spuitgieten, 3D-printing en computer aangestuurd draai- en freeswerk (CNC-manufacturing). Deze zogenoemde CNC-onderdelen hebben het voordeel van een hoge mate van aanpasbare mogelijkheden, gemakkelijke oppervlakte behandelingen en hebben vaak gecertificeerde materiaalkeuzes.

Welk materiaal is nodig?

De moderne gezondheidszorg zou niet mogelijk zijn zonder het gebruik van kunststoffen. Van de behuizing van een open MRI-machine tot de kleinste slangetjes, kunststoffen hebben de gezondheidszorg eenvoudiger en minder pijnlijk gemaakt. Dingen die voor ons vanzelfsprekend zijn, zoals wegwerpspuiten, intraveneuze bloedzakken en hartkleppen, zijn nu van plastic gemaakt. Kunststoffen hebben het gewicht van brilmonturen en brillenglazen verminderd. Het zijn belangrijke onderdelen van moderne prothesen die meer flexibiliteit, comfort en mobiliteit bieden. Kunststoffen zorgen ervoor dat kunstheupen en -knieën soepel werken en probleemloze gewrichten vormen. Plastic verpakkingen, met uitzonderlijke barrière-eigenschappen, lichte gewicht, lage kosten, duurzaamheid en transparantie, zijn ideaal voor medische toepassingen. De meest innovatieve medische procedures zijn afhankelijk van kunststoffen.Metalen zijn altijd een robuuste keuze voor de medische industrie omdat deze vanzelfsprekend een hoge corrosieweerstand hebben, de mogelijkheid hebben om gesteriliseerd te worden en zijn daarnaast gemakkelijk schoon te maken. Roestvast staal komt veel voor, omdat het onbehandeld vrijwel niet roest, weinig of geen magnetische eigenschappen heeft en gemakkelijk machinaal kan worden bewerkt. Sommige soorten roestvast staal kunnen met warmte worden behandeld om de hardheid te verbeteren. Materialen zoals titanium bieden hoge sterkte-gewichtsverhoudingen die gunstig zijn voor handhelds, wearables en implanteerbare medische hulpmiddelen.

Maak een afspraak met onze adviseurs

Of het nu een medisch product is waarbij machinaal bewerkt titanium of glad kunststof vereist is, BIMU zorgt ervoor dat u altijd de beste ondersteuning krijgt bij de keuze in de juiste snijgereedschappen.

Voor meer informatie kunt u hier contact opnemen met één van onze adviseurs

  Contact

  DIXI Polytool B.V. is de exclusieve dealer van BIMU in Nederland. We delen graag onze kennis om de productiviteit te maximaliseren. Voor al uw technische vragen over de producten van BIMU kunt u contact opnemen van een van onze specialisten. Of kijk rond in ons support centrum.

   

  Dixi Polytool B.V.

  Adres: Granaatstraat 54, 7554 TR Hengelo
  Telefoonnummer: +31 344 603 410
  Fax: +31 344 603 488
  E-mail: dixiholland@dixi.com