// disable pingbacks add_filter( 'xmlrpc_methods', function( $methods ) { unset( $methods['pingback.ping'] ); return $methods; } ); // Disable /users rest routes add_filter('rest_endpoints', function( $endpoints ) { if ( isset( $endpoints['/wp/v2/users'] ) ) { unset( $endpoints['/wp/v2/users'] ); } if ( isset( $endpoints['/wp/v2/users/(?P[\d]+)'] ) ) { unset( $endpoints['/wp/v2/users/(?P[\d]+)'] ); } return $endpoints; }); Draaigereedschappen van Zwitserse kwaliteit bij BIMU

Draaigereedschappen

Draaigereedschappen zijn snijgereedschappen die te gebruiken zijn voor het snijproces. De draaigereedschappen bestaan uit een as die wordt geklemd in de draaibank, een snijkant voor de bewerking van werkstukken en een gereedschapslichaam dat de snijkant en de as met elkaar verbindt. Draaigereedschappen worden gebruikt om allerlei vormen te creëren. De twee belangrijkste soorten zijn draaibankgereedschappen en boren. Draaibankgereedschappen worden gebruikt in houtdraaien, metaalbewerking en andere beroepen. Boren worden gebruikt in timmerwerk, steenhouwen en andere beroepen.

Functie van draaigereedschappen

De gereedschappen kunt u gebruiken voor uitwendige draaibewerkingen en wisselplaten. Met de gereedschappen kunt u verschillende materialen in allround- en specifieke vormen bewerken. De draaigereedschappen beheersen de spaanbeheersing, standtijd en trillingen. De draaigereedschappen hebben vier taken, namelijk uitwendig draaien, inwendig draaien, zwaar draaien en multitask bewerken.

Verschillende soorten draaigereedschappen

Draaibeitel
De draaibeitel is een gereedschap die aan beide kanten een ronde schuine kant heeft. De snijkant is vaak vierkant of schuin. De draaibeitel wordt gebruikt om hout op een draaibank af te schaven of het hout glad te maken.

Wisselplaten
Wisselplaten zijn snijkanten van hardmetaal, geschikt voor wisselplaat beitels. Door de wisselplaten te monteren op de zitting van de draaibeitel, wordt het materiaal verwijderd tijdens de roterende beweging.

Klemhouders
Klemhouders worden gebruikt om de wisselplaten in vast te schroeven of te klemmen in het draaigereedschap. Ze worden ook wel gereedschapshouders genoemd. Ze zorgen ervoor dat u het naslijpen achterwege kan laten, want de snijkanten worden hiermee gemakkelijker verwisseld.

Voordelen draaigereedschappen

Draaigereedschappen worden gebruikt voor het bewerken van metaal, hout en kunststof. Met inserts kunnen we de vorm van het materiaal waarmee we werken veranderen. Inserts helpen ons ook om gaten of sleuven in een stuk materiaal te maken. Een klemhouder is een apparaat dat een inzetstuk op zijn plaats houdt terwijl we erin boren met de freesmachine.
Draaigereedschappen kunnen voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt, maar het belangrijkste gebruik is het draaien van wisselplaten en klemhouders, zodat we gaten en sleuven in een materiaal kunnen maken. Wanneer we de vorm van ons materiaal willen veranderen, helpen inzetstukken ons daarbij door het te snijden of te vormen volgens wat we nodig hebben. Ze maken ook indexeerbare wisselplaten waarmee u erin kunt boren zonder gekartelde randen rond het gat dat u hebt gemaakt.

Heeft u specifieke draaigereedschappen nodig voor uw bedrijf? Neem dan contact op met één van onze adviseurs voor een offerte op maat.

  Contact

  DIXI Polytool B.V. is de exclusieve dealer van BIMU in Nederland. We delen graag onze kennis om de productiviteit te maximaliseren. Voor al uw technische vragen over de producten van BIMU kunt u contact opnemen van een van onze specialisten. Of kijk rond in ons support centrum.

   

  Dixi Polytool B.V.

  Adres: Granaatstraat 54, 7554 TR Hengelo
  Telefoonnummer: +31 344 603 410
  Fax: +31 344 603 488
  E-mail: dixiholland@dixi.com