// disable pingbacks add_filter( 'xmlrpc_methods', function( $methods ) { unset( $methods['pingback.ping'] ); return $methods; } ); // Disable /users rest routes add_filter('rest_endpoints', function( $endpoints ) { if ( isset( $endpoints['/wp/v2/users'] ) ) { unset( $endpoints['/wp/v2/users'] ); } if ( isset( $endpoints['/wp/v2/users/(?P[\d]+)'] ) ) { unset( $endpoints['/wp/v2/users/(?P[\d]+)'] ); } return $endpoints; }); Duurzame beitelplaatjes standaard of op maat

Beitelplaatjes

Metaalplaten bestaan uit een metaallegering die is gemaakt van grondstoffen zoals ijzer, koper en aluminium. Ze worden vervaardigd door middel van een proces dat walsen wordt genoemd. Walsen is een proces waarbij metalen platen worden verwarmd en in de gewenste vorm worden gestampt.

Een beitelplaat is een schijfachtig metalen stuk dat aan de onderkant van een beitel wordt bevestigd. Het helpt de beitel om in zachtere oppervlakken te snijden. Een beitelplaat kan elke metalen schijf zijn die aan de onderkant van een beitel wordt bevestigd. Ze zijn vaak gemaakt van staal omdat het niet zo snel verslijt als andere materialen. Beitels worden vaak gebruikt in houtsnijwerk, dus de plaat helpt hen om in zachtere oppervlakken zoals hout of plastic te snijden.

Inserts zijn ook gereedschappen voor het vormgeven van metalen platen, maar ze werken met gaten in plaats van beitelplaten. Inserts worden gebruikt om een gat of holte in een ander stuk metaal te maken. Ze kunnen worden gebruikt om gaten voor bouten te maken of holtes te maken voor gebruik als montageplaat. Inserts zijn stukken staal, meestal rechthoekig van vorm, met een gat. Het inzetstuk wordt in de beitelplaat geplaatst en vervolgens met een hamer geslagen om het gewenste gat te creëren.

Verschillende types beitelplaatjes

Er zijn twee primaire soorten beitelplaatjes, recht en gebogen. De rechte platen worden gebruikt om vlakke oppervlakken te produceren, terwijl gebogen platen worden gebruikt voor het opruwen van vormen, graveren of snijden.
Verschillende soorten freesmachines gebruiken verschillende soorten beitelplaten voor hun freesfunctie, wat bepaalt wat voor soort werk het ermee kan doen. Een verticaal bewerkingscentrum gebruikt bijvoorbeeld rechte platen, terwijl een horizontaal bewerkingscentrum zowel gebogen als rechte platen gebruikt.

Duurzaamheid beitelplaat

Het onderhoud van uw beitelplaat is belangrijk om de standtijd te verlengen. Een botte snede kan opnieuw geslepen worden op een slijper of met een diamantschijf. De meest voorkomende redenen voor het afstompen van het beitelvlak zijn:

1) Schurende deeltjes hebben de scherpe rand van het snijoppervlak weggesleten,
2) Het snijoppervlak is mogelijk beschadigd door contact met spanen, stenen of metalen onderdelen die in gebruik zijn, of
3) Het snijvlak is door overslijpen aan één kant ongelijk geslepen.

Het kiezen van de juiste beitelplaat

Het proces van het kiezen van de juiste beitelplaat is een moeilijke taak. Het is echter essentieel om over de juiste tools te beschikken om een succesvol project te hebben. Het soort projecten dat u uitvoert, is van invloed op het type beitelplaat dat u nodig heeft. Wanneer je aan een middelgroot project gaat werken, is een kleine beitelplaat de beste optie voor jou. Kleinere projecten vereisen minder kracht en druk, wat betekent dat u met een kleine beitelplaat uw handen in een comfortabelere positie kunt houden.

Heeft u meer informatie nodig om een beslissen wat u nodig heeft voor uw project? Vraag dan eens informatie op bij één van onze adviseurs. Wij helpen u graag verder!

  Contact

  DIXI Polytool B.V. is de exclusieve dealer van BIMU in Nederland. We delen graag onze kennis om de productiviteit te maximaliseren. Voor al uw technische vragen over de producten van BIMU kunt u contact opnemen van een van onze specialisten. Of kijk rond in ons support centrum.

   

  Dixi Polytool B.V.

  Adres: Granaatstraat 54, 7554 TR Hengelo
  Telefoonnummer: +31 344 603 410
  Fax: +31 344 603 488
  E-mail: dixiholland@dixi.com